rajaliikenne.fi
Kaikki kaakkoisrajan liikenteestä
Finnish language
rajaliikenne.fi
Kaikki kaakkoisrajan liikenteestä
Finnish language

Rajavartiolaitos

Kuvituskuva rajanylityspaikalta

Rajavartiolaitos perustettiin vuonna 1919 sisäasiainministeriön alaisuuteen. Nykyiseen muotoonsa Rajavartiolaitos kehittyi viime sotien jälkeen, kun siihen liitettiin merivartiolaitos ja vartiointi aloitettiin myös Suomen länsi- ja pohjoisrajalla. Rajavartiolaitoksen ydintoiminnot ovat maa- ja merirajojen valvonta, vuodesta 1991 alkaen henkilöliikenteen rajatarkastukset maa- ja merirajoilla, rajat ylittävän rikollisuuden torjunta, merialueen turvallisuus, sotilaallinen maanpuolustus ja kansainvälinen yhteistyö. Lisätietoja Rajavartiolaitoksesta www.raja.fi.

Kuvituskuva rajanylityspaikalta

Kaakkois-Suomen rajavartioston toimialue sijaitsee Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakuntien alueilla Suomen ja Venäjän rajalla. Valvottavaa maarajaa on 200 kilometriä ja kansainvälisiä rajanylityspaikkoja on viisi: Vaalimaa, Vainikkala, Nuijamaa, Lappeenrannan lentokenttä ja Imatra. Lisäksi Parikkalassa sijaitsee tilapäinen rajanylityspaikka. Rajavartiosto huolehtii myös Saimaan kanavan kautta kulkevan henkilöliikenteen rajatarkastuksista. Rajavartioston toimipisteistä rajatarkastusasemat vastaavat käytännön toiminnasta kansainvälisillä rajanylityspaikoilla, rajatarkastusasemien yhteystiedot löytyvät tältä sivustolta aina kunkin rajanylityspaikan kohdalta. Lisätietoja Kaakkois-Suomen rajavartiostosta www.raja.fi/k-sr.

Pohjois-Karjalan rajavartioston toimialue sijaitsee Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien alueilla Suomen ja Venäjän rajalla. Pohjoisessa vastaan tulee Kainuu ja etelässä Etelä-Karjala. Valvottavaa maarajaa on 304 kilometriä ja kansainvälisiä rajanylityspaikkoja on kaksi: Niiralan rajanylityspaikka ja Joensuun lentoasema. Lisäksi Lieksan Inarissa sijaitsee tilapäinen rajanylityspaikka, jonka aukiolo perustuu rajavaltuutettujen kahdenväliseen sopimukseen. Inarin rajanylityspaikka on avoinna puutavaraliikenteelle. Rajavartiosto huolehtii tarvittaessa myös Saimaan kanavan kautta saapuvan vesirahtiliikenteen rajatarkastuksista Joensuun satamassa. Lisätietoja Pohjois-Karjalan rajavartiostosta:www.raja.fi/p-kr

Kaakkois-Suomen rajavartiosto Pohjois-Karjalan rajavartiosto
Esikunta Esikunta
Niskapietiläntie 32 E PL 5 (Onttolantie 20)
55910 Imatra 80511 Onttola
puh. 0295 422 000 puh. 071 872 3000 (vaihde)
fax 0295 411 507 fax 071 872 3009